Ubuntu all-in-one-desktop aangekondigd

Het Amerikaanse bedrijf System67 heeft een Ubuntu All-In-One desktop aangekondigd. De Sable Complete komt geïnstalleerd met Ubuntu 12.10 en is ook in Nederland te bestellen.

Het scherm is 21,5-inch groot met een resolutie van 1920 x 1080. Je kunt op de website van System76 de PC verder naar eigen wens samenstellen. Je hebt onder andere de keuze uit een Intel Core i5-processor van 2.90GHz of 3.10 GHz en een Intel Core i7-processor van 3.10Ghz, ram-geheugen van 4, 8 of 16GB, en hdd of ssd-opslag van verschillende formaten. Ook is het mogelijk om wel of niet een optische drive in te laten bouwen.

De startprijs van de All-In-One is $799,-, hiervoor krijg je een minieme installatie. Hoe meer je toevoegt aan hardware, hoe meer je hiervoor betaalt natuurlijk. Op de website van System76 kun je tijdens het samenstellen precies zien wat je samengestelde computer kost en wat je bespaart door bepaalde opties weg te laten.

De Sable Complete is de allereerste Ubuntu-gebaseerde all-in-one. Dat neemt niet weg dat System76 niet het eerste of enige bedrijf is die Linux geïnstalleerd aanbiedt op haar hardware. Dell en Ubuntu werkten voorheen nauw samen om de hardware van Dell af te stemmen voor gebruik met Ubuntu. Verder zijn er diverse hardware-fabrikanten die exclusief Linux-desktops en notebooks leveren, zoals Emperor Linux en Linux Emporium.System76 Sable Complete

System76 Sable Complete Ubuntu All-In-One