Udocx stuurt papieren documenten direct naar de cloud

Documenten scannen doen we al jaren, maar zou het niet handig zijn als je deze direct kon bewaren in de cloudomgeving als Dropbox of Office 365? Automatiseerder Fenestrae heeft op het Cloud World Forum hun Udocx-oplossing gepresenteerd.

Udocx is een clouddienst die je vanuit je mfp kunt oproepen. De oplossing converteert ingescande documenten naar het PDF/a-formaat, de iso-standaard voor het langdurig bewaren en archiveren van documenten. Het vereist daarbij geen extra investering in hardware of software, Udocx is volgens Fenestrae de enige oplossing die integreert in vrijwel alle mainstream mfp's en desktop-scanners.

Via ocr wordt een document 'full-text' doorzoekbaar. Ook kun je meta-data toevoegen. Per gebruiker kun je op je mfp knoppen aanmaken om documenten direct digitaal te bewaren in de juiste folder.

Cloud en on-premise

Momenteel kan Udocx documenten direct bewaren in diverse cloud- en on-premise-omgevingen, waaronder Dropbox, Sharepoint, Office 365 en Exchange. Een volledig overzicht vind je op de website van de oplossing.

Udocx Office

De oplossing is verkrijgbaar in drie varianten: Office, Enterprise en Private Cloud. Udocx Office is de variant van de oplossing die zich richt op het mkb. Hiervoor betaal je 9,99 euro per gebruiker per maand, met een minimale afname van vijf gebruikers.