Uitrol Android 5.1 van start gegaan

Hoewel een aantal Android-gebruikers nog wachten op de upgrade naar Android 5.0 Lollipop komt de eerste update er al aan: Android 5.1. De update moet de stabiliteit en prestaties verbeteren, maar brengt ook een aantal nieuwe features met zich mee.

Met de update naar Android 5.1 wordt het mogelijk gemaakt om meerdere sim-kaarten te gebruiken, iets wat in Nederland relatief onbekend is. Ook Device Protection is nieuw. Hiermee kun je je gestolen of verloren smartphone vergrendelen totdat je weer inlogt met je Google Account. Zelfs als iemand je toestel reset naar fabrieksinstellingen blijft het toestel vergrendeld.

Betere kwaliteit telefoongesprekken

Daarnaast komt Android 5.1 met high definition telefoongesprekken, wat ervoor moet zorgen dat het geluid van je gesprekken beter wordt, dankzij HD Voice. Deze feature werkt echter alleen als beide gebruikers smartphones hebben waarop Android 5.1 draait. Ook wordt het mogelijk om direct vanuit het Quick Settings-menu te verbinden met een wifi-netwerk.

Freak?

Onlangs werd bekend dat een bug genaamd Freak Android-toestellen kwetsbaar maakte voor hackers. Het lek kan ervoor zorgen dat er een minder sterke encryptie gebruikt wordt bij een https-verbinding, waardoor deze in korte tijd te kraken is. Veel ontwikkelaars brengen nu updates uit waarbij dit lek gedicht wordt, maar Google heeft niet bekend gemaakt of dit ook het geval is bij Android 5.1. Om te zien of jouw client veilig is, kun je een check doen op freakattack.com.

De uitrol van Android 5.1 begint vandaag. Welke toestellen de upgrade krijgen, is nog niet bekend. Een aantal Android-devices wachten op het moment nog op de upgrade voor Android 5.0.