Uitrol Denim-update voor oudere Lumia-toestellen van start gegaan

De Denim-update wordt nu uitgerold naar oudere Lumia-toestellen waar deze versie nog niet standaard bij is meegeleverd. De uitrol gaat in fases, waardoor steeds meer regio's en smartphones de update ontvangen. Wanneer welk land Denim krijgt, is niet bekend.

Met de update komen er een aantal nieuwe features mee, die je eerder al kon vinden in de update van Windows 8.1 Update 1. Zo kun je gebruik maken van Cortana, een virtuele persoonlijke assistent. Cortana kan reminders snoozen en je kunt in de auto met haar chatten via en car-kit-intergratie. Cortana kun je activeren door 'Hey Cortana' te zeggen, maar deze feature wordt alleen beschikbaar voor de Lumia 930, 1520 en Icon. Bij andere, oudere Lumia-toestellen kun je Cortana activeren door op de microfoon-knop te klikken.

Andere features

Ook kun je de meest gebruikte applicaties op je homescreen in mappen indelen. Daarnaast kun je op het Glance Screen allerlei fitness- en andere gezondheidsgerelateerde activiteiten zien via de MSN Health and Fitness app. Lumia geeft aan dat ook het internet op de telefoon verbeterd is en dat je beter beveiligd bent als je gebruik maakt van onbeschermde wifi-netwerken, dankzij Consumer VPN. De eigenaars van de Lumia Icon, 1520, 930 en 830 krijgen ook de geüpdate Lumia Camera, waarmee je in minder tijd foto's kunt maken van hogere kwaliteit. 

Of de Denim-update ook beschikbaar wordt op jouw smartphone, kun je zien op de website van Microsoft. Hoe je jouw Lumia-smartphone kunt updaten, wordt in het onderstaande filmpje uitgelegd.