Ultraplatte Windows-telefoon: Samsung SGH-i320

Samsung lanceert voor zakelijke gebruikers een BlackBerry-lookalike; een telefoon met qwerty klavier voor comfortabel mobiel e-mailen. Anders dan bij de oorsponkelijke BlackBerry is de handset een fraai compact, vooral dun,ontwerp. WINMAG nam het toestel een aantal dagen in gebruik.

Wauw, was mijn eerste reactie bij het openen van de doos. Samsung probeert zichtbaar geen kloon uit te brengen van een HP-iPAQ of een Blackberry; het komt met een eigen gezicht. Deze donkere schoonheid is slechts 11,5 mm dik. Ze moet op sommige terreinen wel wat prijsgeven op andere geteste smartphones, maar maakt door haar charme veel goed.
De 1.3 megapixel-camera is wat aan de magere kant, het geluid is minder dan dat van de Nokia en WiFi ontbreekt. Stijl krijg je ervoor terug. Leuk detail is het qwerty- toetsenbord. Op elke toets staan twee symbolen. Door het toestel licht te kantelen, zie je bij kunstlicht de bovenste of de onderste symbolen. Ook de verlichting van de toetsen zit doordacht in elkaar.

Windows Mobile 5
Samsung maakt op de SGH-i320 gebruik van Windows Mobile 5.0 als besturingssysteem. Daardoor kun je een karrenvracht aan nuttige programma's

VOOR EN TEGEN

+ fraai ontwerp
+ qwerty-toetsenbord
+ Windows Mobile 5.0
- beperkte accuduur
- ontbreken van Wifi

"Een geslaagde combinatie van een fraai uiterlijk, Windows Mobile en een qwerty-toetsenbord."

toevoegen. Bijvoorbeeld TomTom-navigatiesoftware. Omdat het versie 5 van Windows Mobile is kan de telefoon direct (zonder extra software) communiceren met een (Hosted) Exchange Server, voor echte push-mail. Ook kun je pop3- en IMAP-postbussen uitlezen.

Matige accu
Het matige uithoudingsvermogen van de accu is de enige duidelijke tegenvaller. Een spreektijd van 3,5 uur is gewoon te weinig. Schuldbewust levert Samsung er standaard een tweede accu bij met oplaadadapter. Aardig, maar uiteindelijk geen oplossing.
Extra accessoires voor de Samsung SGH-320 moet je zelf aanschaffen. Zo is er een optie voor het plaatsen van een micro-SD-kaart. Voor het synchroniseren met de pc wordt wel een datakabel geleverd, maar een volwaardige cradle (basisstation) zou de Samsung niet misstaan.

Prijs: 470,-- (excl. btw) | Info: http://www.samsung.nl/