Updateronde voor Windows 8 Mail, Calendar en People, Google-synchronisatie niet meer mogelijk

Zit je al op de Windows 8-trein? Dan kun je vanaf vandaag updates downloaden voor de Mail-, Calendar- en People-app. Wel moet je het voortaan stellen zonder synchronisatie van onder andere je Google Agenda.

Microsoft is wat eerder met de updates dan gepland. De bijgewerkte versies zijn sneller dan hun voorgangers en voegen ook functionaliteit toe.

In de Mail-app kun je voortaan mail 'flaggen'. Ook is er een aparte folder voor junkmail en kun je mappen in je postvak maken. Ook de People-app is onder de loep gelegd. De interface is wat opgepoetst en je kunt direct vanuit de app berichten plaatsen op de Facebook-walls van je contactpersonen.

Exchange ActiveSync

De updates voegen niet alleen functionaliteit toe, Microsoft haalt ook de botte bijl door Google-synchronisatie. Google kondigde eind vorig jaar aan te stoppen met Exchange ActiveSync-ondersteuning voor niet-zakelijke gebruikers.  Na de updates kun je geen gebruik meer maken van de Google-diensten. Verwijder je de accounts in Windows en koppel je ze opnieuw, dan loop je tegen beperkingen aan. In de praktijk zul je je Google Agenda niet meer kunnen synchroniseren met Windows 8 en ook kun je nog maar de contacpersonen uit één Google-account koppelen.

De updates kun je downloaden in de Windows Store.