UWV: 45-plusser moet via LinkedIn solliciteren

De groep werklozen van 45 jaar en ouder moet vaker gebruikmaken van sociale media zoals LinkedIn om een baan te vinden. Het UWV is daarom begonnen met de Actieweek 45-plus, om hen deze vaardigheid aan te leren.

Volgens het UWV is de arbeidsmarkt veranderd en moeten 45-plussers die op zoek zijn naar een nieuwe baan zich opnieuw leren verkopen. Hun kansen op de arbeidsmarkt zouden groter worden  als actief gebruik wordt gemaakt van netwerksites als LinkedIn.

De uitkeringsinstantie organiseert daarom workshops solliciteren via LinkedIn op diverse Werkpleinen - UWV-vestigingen - in het land. Ook zijn er speeddates met werkgevers en kunnen werkzoekenden hun competenties laten testen en een cv of sollicitatiebrief ‘nieuwe stijl’ leren opstellen.

Ongeveer acht procent van de beroepsbevolking van 45 jaar en ouders is volgens het UWV werkzoekend. Onder 55-plussers zou dit zelfs tien procent zijn. Ruim zes op de tien van hen is al langer dan een jaar op zoek naar werk. Het vervullen van meer vacatures met oudere werknemers zal volgens het UWV bijdragen aan het voorkomen van personeelstekorten in de nabije toekomst.