Vacaturesites varen wel bij record aantal vacatures

Eind september stond het recordaantal van 219.000 vacatures in de aanbieding bij bedrijven en overheden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De gegevens zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. De vacaturesites varen er wel bij.

Met de 219.000 vacatures wordt het record gebroken van de vorige hoogconjunctuurfase, eind 2000. Toen hadden de werkgevers 213.000 vacante posities in de aanbieding. Na 2000 volgde een scherpe daling. Het dieptepunt werd bereikt in het derde kwartaal van 2003, met 92.000 vacatures.

Vacaturesites
Vacaturesites varen er wel bij, bij de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers moeten op meer plaatsen, lees: op meer vacaturesites adverteren, om de juiste mensen te kunnen werven. Werkgevers brengen meer geld in het laatje dan werkzoekenden, die immers gratis hun cv+profiel op de sites kunnen achterlaten.

Het plaatsen van een vacature en het zoeken in de cv-databank van de vacaturesite kost de werkgever enkele honderden euro's. Overigens is dit nog altijd vele malen goedkoper dan adverteren in de krant.

Bron: Nu.nl