VAIO presenteert eerste smartphone

VAIO maakt haar intrede in de smartphone-markt met de VAIO Phone. VAIO was eerder het pc-merk van Sony, maar heeft zich inmiddels afgesplitst. Vanaf 20 maart is de VAIO Phone in Japan te koop.

Het toestel heeft een 5-inch hd-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Het toestel is wat aan de kleine kant met afmetingen van 141,5 x 71,3 x 7,95 mm en weegt 130 gram. Het apparaat draait op Android 5.0 Lollipop in 32 bit. De processor gaat geen 64 bit ondersteunen.

Binnenin

Onder de motorkap van de VAIO Phone vinden we een 1,2 GHz quad-core processor van een onbekende fabrikant en 2 GB aan ram-geheugen. Hoeveel geheugen het toestel bevat, wordt niet vermeld. Wel is bekend dat dit geheugen uit te breiden is tot 64 GB met een microsd-kaart. Verder is er een 2500 mAh batterij te vinden die je een gesprekstijd van ongeveer achthonderd minuten geeft.

De VAIO Phone wordt vanaf 20 maart in Japan verkocht voor ongeveer vierhonderd dollar. Of de smartphone later nog in andere landen beschikbaar wordt, is niet bekend.