Vaste opmaak in Word (tips)

Een zakelijke brief maakt meer indruk als het op mooi briefpapier wordt geprint. Maar daarvoor hoeft je heus niet naar een grafisch bureau en de drukker. In Word is vrijwel alles mogelijk.

Of het nu voor zakelijk gebruik is of privé: een persoonlijke tint aan correspondentie ziet er altijd beter uit. We rommelen soms wat aan met Word: maken een mooi document met de gewenste instellingen zoals kop- en/of voetteksten, mooi lettertype en briefhoofd; vervolgens typen we de tekst en telkens als we deze opmaak willen gebruiken halen we het oude document tevoorschijn. We verwijderen de oude tekst en typen een nieuwe brief. Dat lijkt handig, maar een vergissing is zo gemaakt.
Het is je misschien wel eens overkomen: je vergeet de nieuwe brief op te slaan onder een andere naam, of de tekst is niet goed aangepast. Dat kost niet alleen extra tijd maar vooral veel ergernis.
Daar gaan we nu verandering in brengen! En dat doen we door gebruik te maken van sjablonen. Voor ieder type document maak je zelf éénmalig een sjabloon.