VDO Dayton in de aanval op TomTom

Met de introductie van navigator MS 2010 pleegt Siemens-dochter VDO Dayton een rechtstreekse aanval op TomTom. De Europa-navigator VDO Dayton MS 2010 ligt voor 249 euro in de schappen, terwijl de TomTom ONE met alleen kaarten van de Benelux een adviesprijs van 349 euro heeft.

VDO Dayton, die tot voor kort nog helemaal geen portable navigatiesysteem had, maar wel het grootste merk is in de (duurdere) inbouw-systemen, wil een top3-speler worden. Ongeveer 80 procent van de markt ligt nog open. "Als je daar een plaats wilt veroveren, moet je nu krachtig van start gaan," aldus marketing manager Martin Groen van VDO Dayton. VDO Dayton zegt met het nieuwe portable navigatiesysteem in n keer de goedkoopste te zijn. Het apparaat ligt bij winkelketens MediaMarkt en Dynabite.

Europese kaart
Voor de 249 euro krijg je hun navigator inclusief een voorgeladen kaart van heel Europa (28 landen). De navigator is bovendien een fotoviewer en mp3-speler. Voor enkele tientjes meer krijg je het model MS2110 met TMC-antenne voor gratis ontvangst van verkeersinfo. De TMC-antenne is bij TomTom ook een optie, zij het eveneens als een bij te betalen accessoire.

Bron: Automotive Online | Aanbiedingspagina Dynabite: https://www.dynabyte.nl/article.php?i=2338

Aanbiedingspagina bij NavCo (met veel productinfo):
http://www.navco.nl/product_info.php/products_id/132

■ Een eerste gebruikerservaring op www.navigatieblog.nl:
http://www.navigatieblog.nl/2006/06/26/vd