Veel nieuwe navigatiesystemen dit voorjaar

Het vroege voorjaar is ht moment voor de introductie van nieuwe navigatiesystemen. Dat is dit jaar niet anders. Wij tellen er maar liefst 20! Alleen bij TomTom is het relatief stil, met slechts n nieuwe zakelijk model. WINMAG Pro zet de voorjaarsintroducties op een rij.

's Werelds grootste jaarlijkse computerbeurs, de CeBIT, medio maart, werd door Medion, Garmin, Navigon en Mio aangegrepen om in totaal twintig nieuwe navigatiekastjes te introduceren. Ook TomTom toonde een nieuw exclusief-zakelijk model, de Go 715, welke al eerder werd besproken. WINMAG Pro neemt de meest opvallende lanceringen met je door.

Garmin
Garmin introduceerde maar liefst drie nieuwe PNDs (Personal Navigation Devices): de nvi 370T, 670T en voor motorrijders de nvi 400.
Een nieuw snufje op de 670T is de ingebouwde FM-transmitter, waarmee muziek, telefoongesprekken en stemaanwijzingen via de autoradio te beluisteren zijn. De nvi 370T zal standaard met TMC-ontvanger worden geleverd en voor beide modellen geldt dat niet alleen kaartmateriaal van Europa, maar ook van Noord-Amerika standaard aanwezig is.

Info: www.garmin.nl/

Medion
Medion, het computermerk bekend van de Aldi-supermarkt, lanceerde tijdens de CeBIT twee nieuwe navigatiesystemen: de GoPal X4510 en de GoPal S2310. Interessant aan de GoPal X4510 zijn twee nieuwe technieken: 'Gyro' en 'E-compass'. Deze ondersteunen de GPS-ontvanger in gebieden zonder GPS-signaal.
De spatwaterdichte GoPal S2310 stop je zo in je broekzak en is bedoeld voor sportieve gebruikers. Het apparaatje is schokbestendig en maakt gebruik van GPS-tracking. Zo kun je eenmaal thuis de gereden route nog eens bekijken of weergeven via Google Earth.

Info: www.medion.nl/

Mio
Mio bracht behalve een nieuw instapmodel, de C220, ook een volledig nieuwe breedbeeldlijn uit drie navigatiekastjes uit: de C320, C520 en C520t. De C520t heeft een TMC-aansluiting op de houder. Mio maakt gebruik van het breedbeeldformaat door het beeld in tween te splitsen: aan de ene kant ziet de gebruiker de routekaart, aan de andere kant worden navigatieaanwijzingen, reis- en verkeersinformatie en belangrijke POIs als benzinestations weergegeven. Alle drie modellen worden geleverd met kaarten van Europa.

Info: www.mio.nl/