'Ver-apping' van de Personal Cloud

Wij noemen het: het nieuwe tijdperk van de Personal Cloud. Het gaat over gebruikers die elk apparaat kunnen gebruiken waar ze willen met toegang tot alle diensten. Of dat nu is voor zakelijke werkzaamheden, opslag, databases, e-mails, berichten versturen, het bekijken van video's of het versturen van foto's, het moet allemaal mogelijk zijn en via elk platform, CRM, SCMs en zelfs via sociale samenwerking, al dan niet bedrijfsmatig, waaronder Facebook en YouTube.

Deze lijst wordt alsmaar langer. Welke dienst de gebruiker ook kiest, hij verwacht overal dezelfde ervaring. Manish Sablok, hoofd Marketing, CNE Europe bij Alcatel-Lucent Enterprise legt uit hoe IT-afdelingen moeten omschakelen van het concentreren op apparaten naar het leveren van gebruikerservaring.

Werkplaatsen veranderen. Werknemers worden hongerige consumenten die behoefte hebben aan apps. Ze verwachten daarbij dezelfde eenvoudige, effectieve verbinding en communicatie ongeacht het persoonlijk apparaat, tablet, smartphone of laptop, dat ze willen gebruiken: hun ervaring met elk apparaat moet overal hetzelfde zijn.

De trend van het meenemen van je eigen apparaat (byod) in het bedrijfsleven is niet tegen te houden en resulteert in een transformatie op de werkvloer. Maar helaas richten IT-afdelingen zich nog steeds op het meest zichtbare deel van deze transformatie: het toestel op de werkplek. Ze moeten echter naar het grotere geheel kijken van deze transformatie, met name naar de 'ver-apping' waarbij gebruikers voor alles een app verwachten alsmede naadloze netwerktoegang , al dan niet draadloos.

In het toekomstige tijdperk van de nieuwe Personal Cloud kunnen we een verandering verwachten van de betekenis van byod naar byox, waarbij de x staat voor elke toepassing of netwerktoegang van jouw keuze. Welkom in het nieuwe tijdperk van de Personal Cloud.

De architectuur om deze levering mogelijk te maken moet worden gebouwd via een strategie als Application Fluent Network (afn). Hierbij staat de gebruiker centraal en niet het toestel. De architectuur moet in staat zijn applicaties, gegevens en diensten te leveren aan elke gebruiker op de meest correcte en veilige wijze. Ook moet het in staat zijn om het toestel en de applicatie die de gebruiker op dat moment gebruikt te begrijpen, om vervolgens de juiste verbinding te creëren. Om dit te bereiken moet de architectuur van het afn drie belangrijke eigenschappen hebben: een flexibele architectuur, gestroomlijnde werkzaamheden en automatische besturing. Deze eigenschappen tezamen leveren de gebruikerservaring.

De nieuwe generatie van applicaties en diensten zijn zich al aan het ontwikkelen voor dit nieuwe tijdperk van de Personal Cloud. Onze, op OpenTouch gebaseerde UC, verzorgt multimediale collaboratieve gesprekken voor zakelijke klanten. Dit gebeurt via eenvoudige, intuïtieve en contextuele toepassing op elk apparaat dat zij kiezen.

Welkom in dit nieuwe tijdperk voor Personal Cloud, dat het niveau van workflow en gebruikersproductiviteit op nieuwe hoogtes brengt. De afn-architectuur verlaagt de operationele kosten wat een hoger rendement op investering (roi) oplevert en een getransformeerde gebruikerservaring, ongeacht hun toestelkeuze.

Gastexpert
[block] [par] [bold]Manish Sablok[/bold] is CNE Europe bij [url link="http://enterprise.alcatel-lucent.com/"]Alcatel-Lucent Enterprise[/url]. [/par] [/block]