Vergelijkingssite voor mobiel internet

'Mobiel internet' installeren op een laptop is geen sinecure. De kosten kunnen aanzienlijk zijn, de technologien zijn een 'jungle', en niet overal is 'dekking'. Metjelaptoponline.nl adviseert de 'road warrior' een passend abonnement.

Het mobiele bellen via het gsm-netwerk verloopt al jaren hetzelfde. Heel wat anders gaat het met mobiel internet; daar wordt al jaren volop aan gewerkt door de mobiele operators.
Sinds kort is er bijvoorbeeld het nieuwe HSDPA-netwerk van T-Mobile waardoor mobiel internet al net zo snel is als een ADSL-lite abonnement. Ondertussen dalen de kosten van de abonnementen waardoor mobiel internet voor zowel zakelijke en particuliere gebruikers steeds aantrekkelijker wordt.

Verschillen
Voor mobiel internet zijn er verschillende aanbieders. Deze verschillen echter sterk in snelheid, dekking en prijs. Dit is dus anders dan bij gewone mobiele telefonie waar enkel de prijs verschillend is per aanbieder. Voor (zakelijke) consumenten is dit alles erg onduidelijk en onoverzichtelijk. De websites van de verschillende providers zijn nauwelijks te doorgronden.

Studenten
Twee studenten, Jeroen Elkhuizen en Jeroen Doorenbos, hebben kans gezien om een vergelijkingssite te bouwen waarop abonnementen van verschillende aanbieders van mobiel internet (KPN, Vodafone, T-Mobile en Telfort) en alle verschillende technologien (GPRS, GPRS-EDGE, UMTS en HSDPA) worden vergeleken. Zo wordt de klant goed genformeerd over alle mogelijkheden en kan hij desgewenst via de site tevens het beste abonnement afsluiten. Voor dezelfde prijs als bij de providers.

Een nadeel is dat de productinformatie nog niet helemaal compleet is. Zo ontbreken de mobiele internet-abonnementen van Orange. Het is niet helemaal duidelijk of dit een bewuste keuze is, vanwege het feit dat Orange alleen (trage) gprs-diensten aanbiedt, of dat de informatie nog zal worden aangevuld.

Info: www.metjelaptoponline.nl