Verizon: IoT in opmars in het bedrijfsleven

Het Internet of Things zal volgens onderzoek van Verizon behoorlijk van invloed zijn op het bedrijfsleven. Dit staat in een onderzoeksrapport uitgevoerd door ABI Research in opdracht van Verizon.

Het rapport 'State of the Market: The Internet of Things (IoT) 2015: Discover How IoT is Transforming Business Results' voorspelt dat er ook in zakelijke toepassingen volop in IoT-applicaties wordt geïnvesteerd. Het aantal IoT-verbindingen tussen bedrijven zal tussen 2014 en 2020 naar verwachting meer dan verviervoudigen en wereldwijd een niveau bereiken van 5,4 miljard.

Verwachtingen

De opmars kan deels toegeschreven worden aan de verwachtingen vanuit de markt dankzij social media en mobiele technologie. En nu de kosten van sensoren, connectiviteit en rekenkracht steeds verder afnemen, wordt IoT steeds toegankelijker voor organisaties.

Risico's

Een uitgebreider IoT-landschap brengt echter ook meer beveiligingsproblemen met zich mee. Volgens Verizon kunnen digitale certificaten een antwoord bieden op de groeiende zorgen rondom security. Met behulp van deze certificaten kan voldaan worden aan de eisen van de wet-regelgeving op het gebied van IoT en ict-beveiliging.

Rapport

Het volledige rapport is hier te downloaden.