Verkiezingsdebat op Twitter verloopt chaotisch

Dat Twitter niet overal even geschikt voor is, bleek vandaag tijdens het verkiezingsdebat van RTL Nieuws. De discussie op het microblogplatform ontaarde volgens veel twitteraars en politici in een verwarrende draaimolen van berichtjes.

Zo vergeleek Groenlinks-leider Femke Halsema het debat met een fruitmachine. Ook D66-voorman Alexander Pechtold was niet zo te spreken over het debat. "Ik word zeeziek van  het beeldscherm... en heb pas één borrel op", twitterde hij in een reactie op het initiatief.

Ook D66-lid Boris van Ham had moeite met het volgen van de discussie. "'Ik moet even wat anti-duizelingpillen vinden hier, want die timeline is niet 'veilig', zo hard als ie gaat ;-)", aldus de politicus.

Ook volgers van het debat waren niet allemaal te spreken over het initiatief. Zo twittertde iemand:  "http://rtldebat.nl/ geprobeerd te volgen, maar is geen doen. Leuk poging, maar helaas. Zelf wat politici followen werkt beter."

RTL Nieuws organiseerde naar aanleiding van de komende Tweede-Kamerverkiezingen een debat tussen de lijsttrekkers op Twitter. Presentator Frits Wester legde de deelnemers via rtldebat.nl stellingen voor waarop de deelnemers konden reageren.