Verslag: Telecom Time – expo voor telecomprofessionals

Aan beurzen in Nederland niet te kort, maar beurzen specifiek gericht op professionele it- en telecom-oplossingen vinden echter niet veelvuldig plaats. De Telecomtime, waar professionals uit de beide werelden samenkomen en kennis uitwisselen op het gebied van communicatie, is daarom uniek in Nederland. Winmag Pro was dit jaar voor de tweede keer mediapartner van deze beurs.

De beurs vond dit jaar al weer voor de tiende keer plaats. In de Expo in Houten kwamen we ogen en tijd te kort om alles en iedereen te spreken. De it-wereld is altijd enorm in beweging, en raakt meer en meer verweven met it-oplossingen, wat een interessante combinatie aan oplossingen biedt die we veelvuldig op de beurs tegenkwamen.

Zo waren er veel aanbieders van voip-diensten gemengd met security-oplossingen aanwezig. Doordat bring your own device steeds meer gemeengoed wordt in het bedrijfsleven is juist deze mengvorm van diensten interessant.

Drie grote spelers

Zo was RoutIt aanwezig met een mooie stand die de aandacht trok. Hun diensten zijn precies wat je verwacht van de convergentie tussen telecom en it. Zij bieden zowel internet en cloud-diensten aan als telecomoplossingen. Ook Voiceworks stond op de expo met een imposante stand. Hun services beslaan ook vaste- en mobiele communicatie en internet, specifiek gericht op het bedrijfsleven. Derde grote speler was Dean Connect die alom aanwezig was met naast een imposante stand ook enkele promotiewagens. Ook zij bieden weer een combinatie van it- en telecomservices, gericht op zakelijke gebruikers.

De beursvloer van Telecom Time
De sfeer op de beursvloer was gemoedelijk en bovenal hartelijk. 

Enkele opvallende exposanten

Naast deze drie aanwezige bedrijven waren er ook een hoop kleine(re) organisaties die zich van hun beste kant lieten zien. Zo was MobileCare aanwezig met speciale mobiele telefoons gericht op veiligheid en telecare. Denk hierbij aan ouderen, maar bijvoorbeeld ook 'lone workers'. Dergelijke telefoons zijn niet nieuw, maar de toepassing van deze apparaten in een breder perspectief wél. Een ander product van hun is de SafeSim-oplossing, wat je kunt zien als een veiligheidsoplossing in een simkaart, op basis van een prepaid-model.

Een ander opvallend bedrijf dat op de expo stond was ViPro, een aanbieder van telecommunicatieoplossingen voor resellers. Dit betekent dus dat je als bedrijf, hoe klein deze ook is, jouw klanten diverse it- en telecomoplossingen kan bieden onder eigen naam. Interessant, omdat het als kleine aanbieder bijna onmogelijk is om capaciteit in te kopen bij grote telecomaanbieders.

In deze tijd van cloud-based oplossingen en softwarematige applicaties is het aardig om te zien dat Yeastar nog gewoon 'ouderwetse' pbx-hardware maakt. Hoewel, ouderwets? Hun MyPBX is een zeer aantrekkelijk geprijsde ip-pbx gericht op het mkb. Deze is zeer flexibel doordat je door middel van modules de box kunt uitbreiden en aanpassen. Hierdoor past het apparaat in feite in iedere denkbare zakelijke telecom-structuur.

Yeastar stand
Yeastar laat met hun pbx-producten zien dat hardware in een tijd van cloud-based-oplossingen nog steeds relevant is.

Een markt in beweging

De Telecom Time was dit jaar een succes. Het was goed te zien dat de telecom- en internet-markt voor zakelijke gebruikers volop in beweging is. Bedrijven hier geen moeite mee, maar inspringen op behoeftes van haar klanten.

Volgend jaar weer? Volgend jaar weer!

De beursvloer
Telecom Time, voor telecom professionals
[block][par]De Telecom Time vond dit jaar voor de tweede keer plaats. WINMAG Pro was als mediapartner aanwezig.[/par] [par]Voor meer informatie over de beurs en exposanten, kijk op[br] [url link="http://www.telecomtime.nl"]www.telecomtime.nl[/url][/par][/block]
Telecom Time, telecombeurs voor professionals
De Telecom Time vond dit jaar voor de tiende keer plaats. Wij waren erbij aanwezig en lichten enkele partijen eruit!