'Versleutelde harde schijf uitkomst voor mobiele werkers'

Werknemers zijn steeds mobieler en de laptop is een logische accessoire. Er is wel een flink risico dat vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen vallen, als zij de laptop ook als gegevensdrager gebruiken.

Met een externe Data Locker aan de computer, is gevoelige en vertrouwelijke informatie veilig, stelt de leverancier.

De Data Locker wordt geproduceerd door Amacom en is een draagbare USB 2.0-harde schijf, met 128 of 256 bit AES hardwarematige encryptie en is beveiligd door een pincodering.

Geen rem op prestaties

Een hardware based encryption chip is geïntegreerd in de Data Locker om gegevens te coderen en decoderen met behulp van military grade AES/CBC-modus encryptie, zodat er geen rem is op de lees- en schrijfprestaties.
Uniek, volgens de leverancier, is de achttiencijferige (!) pincode die moet worden ingegeven op het LCD touchscreen- authenticatiesysteem, om data te kunnen lezen of schrijven. De externe harde schijf is gepersonaliseerd; slechts één pincode geeft toegang tot de data.
Na negen maal verkeerd ingeven van de pincode, dient er een nieuwe encryptionkey gegenereerd te worden waarbij de schijf meteen alle data wist.

Idenificatie door station zelf

De authenticatie, ofwel het vaststellen van de identiteit van de gebruiker, wordt uitgevoerd op de Data Locker zelf en niet op de computer waarop hij wordt aangesloten, zodat bijvoorbeeld keyloggers, brute force attacks en virussen geen kans van slagen hebben.
“De combinatie van versleuteling en beveiliging via encryptie en een pincode zorgt niet alleen voor het hoogst mogelijke beveiligingsniveau van de draagbare harde schijf, maar ook dat er geen driver en software nodig zijn”, stelt de leverancier in een persbericht.

Specificaties

Data Locker is verkrijgbaar in de capaciteiten:160 GB, 320 GB of 500 GB.
Interface: Hi Speed USB 2.0.
Drive specificaties: 2.5 Inch SATA, 5400 RPM, 8 MB Buffer.
MTBF: >300.000 uur.
Afmetingen metalen behuizing: 127x76 x20 mm.
Gewicht: 256 gram.

Twee uitvoeringen:
Er zijn twee uitvoeringen beschikbaar: Data Locker Pro AES 128bit voor overheidsinstanties, MKB en het onderwijs en Data Locker Enterprise AES 256bit voor defensie en transport van extreem gevoelige data.
De adviesprijzen lopen uiteen van € 249,- tot € 349,- voor de PIN Protected Pro AES 128bit, afhankelijk van het aantal GB’s. Data Lockers zijn verkrijgbaar via Ingram Micro en via diverse webshops.

Productinformatie fabrikant: http://www.datalockerdrive.com/Products/