Versteutelde usb-stick voor consumenten

Regelmatig verliezen ambtenaren geheugendragers met vitale informatie, zoals usb-geheugensticks. Voor hen heeft leverancier Norman/SHARK een usb-stick met biometrische beveiliging. Nu is er ook zo'n veilige stick speciaal voor consumenten.

De nieuwe 'IDEA' usb-stick met 512 MB capaciteit maakt gebruik van swipe-vingerafdruktechnologie. Met de vinger 'veegt' de gebruiker over de smalle sensor om zich te identificeren en daarmee toegang te krijgen tot de gegevens die op de stick zijn opgeslagen.

Er wordt geen gebruik gemaakt van wachtwoorden of toegangscodes. Zelfs wanneer de IDEA gestolen wordt of zoekraakt, blijft de stick onbruikbaar voor eenieder die niet zijn of haar vingerafdruk van tevoren heeft vastgelegd. De opgeslagen gegevens worden extra beveiligd door de automatische encryptie (versleuteling).

Technische specificaties:
- plug & play via USB 2.0 poort;
- leessnelheid: tot 24MB p/sec.;
- schrijfsnelheid: tot 18MB p/sec.;
- gewicht: 29 gram;
- systeemvereisten: Windows 98/ME/2000/XP, Macintosh (v9.2 en hoger), Linux (kernel v2.4 en hoger), Sun Solaris (v10 en hoger).

BioSLimDisk: zakelijke markt
Norman levert ook een beveiligingsproduct voor de zakelijke markt: de BioSlimDisk (512MB & 1GB), waarop de encryptie een stuk geavanceerder is. Ook is de vingerafdrukscanner kritischer.

Prijs IDEA-stick (512 MB): 149,-- (incl. BTW). Info: www.norman.nl