Verwachting: cloud-analytics blijft groeien

Bij cloud-technologie die steeds meer gemeengoed en geadopteerd wordt door bedrijven en consumenten, hebben ook zij-takken van dezelfde sport veel baat. Zoals cloud-analyse, waarin data-analyse en cloudcomputing samenkomt. Volgens onderzoeksbureau TechNavio zal de groei hiervan de komende jaren doorzetten.

In het rapport Global Cloud Analytics Market 2015-2019 voorspelt TechNavio dat cloud-analyse tot aan 2019 met tenminste 26 procent zal groeien binnen de it-sector. Voor het rapport heeft TechNavio vooraanstaande leveranciers in Amerika, en de APAC- en EMEA-regios binnen de IT-sector onderzocht. HP, IBM, Microsoft, Oracle en SAP worden hierbij als vooraanstaande bedrijven aangemerkt.

Cloudcultuur

De groei van analyse binnen de cloud is niet heel vreemd. Organisaties hebben en produceren heel veel data. Deze data kan bijzonder waardevol zijn en dus liggen er allerlei kansen voor bedrijven om deze data slim te analyseren. Met een steeds groter wordende cloudcultuur binnen organisaties en een groei in services die samenhangen met big data, is de groei van analyse van data binnen de cloud natuurlijk te noemen. Bedrijven bewegen dan ook steeds meer naar een tactiek waarbinnen data en analyse van die data de spil vormt.

Big Data Analytics
Bron: Heavy Reading via Forbes

Een compleet ander spel

Ray Wang van Constellation Research ziet het zelfs nog positiever in en verwacht dat een totale groei van 46 procent in 2020 een mogelijkheid is. 'Geld wordt niet meer gespendeerd aan datacenters met services als Azure en Amazon Redshift en anderen', vertelt hij. 'Het is een compleet ander spel.'

Verwachting: cloud-analytics blijft groeien
De analyse van data is big business en met een toename van cloud-services, groeit de markt van analyse van die data mee.