Virtuele netwerkbeveiliging van 123Cloud en Barracuda Networks

Cloudprovider levert Virtual Appliances van Barracuda Networks.

BLEISWIJK, 19 februari 2013 - 123Cloud, de enige cloudprovider in de Benelux die bedrijven in staat stelt om zelf cloud computing aan te bieden, biedt als eerste provider in samenwerking met Barracuda Networks de mogelijkheid om per maand Barracuda Networks Virtuele Appliances in te zetten voor klanten. Bovendien is 123Cloud de eerste provider die de Barracuda Appliances levert voor KVM Hypervisor.

Dankzij de samenwerking maakt 123Cloud het mogelijk om netwerksecurity oplossingen van Barracuda Networks per maand op licentiebasis af te nemen. De unieke formule van Barracuda Networks voor de integratie van de veiligheid, het optimaliseren van de prestaties en een hoge beschikbaarheid levert een aantal belangrijke voordelen voor virtuele omgevingen.
Zo geeft Barracuda on Demand, zoals de dienst heet, uw organisatie de mogelijkheid en flexibileit om uw infrastructuur te voorzien van Barracuda Network appliances. Diensten van Barracuda Networks die worden aangeboden, zijn de Barracuda Virtuele Appliances: Barracuda NG Firewall Vx 5.2.3 Barracuda SSL VPN; Web Application Firewall; Barracuda Web Filter V10; Barracuda Web Application Firewall Vx en Barracuda Spam & Virus Firewall Vx.

'Het is echt een unieke samenwerking met Barracuda Networks. We zijn hierdoor in staat virtuele infrastructuur, zoals virtual desktops, naast flexibeler ook veiliger te maken', legt Marco van den Akker, oprichter van 123Cloud, uit.
Bij het Services Provider License Agreement-model (SPLA) wordt de software per maand gehuurd die vervolgens afgerekend kunnen worden het unieke prepaid systeem van 123Cloud. De klant kiest voor de appliances die hij nodig heeft en rekent deze per maand af waarbij hij op de eerste dag van de maand moet doorgeven of hij wel of geen gebruik maakt van de licenties.

Van den Akker is trots op de samenwerking met Barracuda Networks. 'VDI kan nu veiliger worden ingezet door er Barracuda Networks appliances bij te zetten. VDI maakt het mogelijk om schaalbaar infrastructuur af te nemen en door de combinatie met Barracuda is het ook veiliger. Onze virtuele oplossingen zijn uitstekend geschikt voor het beveiligen en vereenvoudigen beheer van virtuele infrastructuren, terwijl ze de schaalbaarheid van applicaties verhogen.'
Daarbij is 123Cloud de eerste provider die de appliances af levert op KVM hypervisor. Dat is uniek in de wereld. 123Cloud heeft speciaal de appliances geschikt gemaakt voor dit SPLA model. Daarnaast zijn uiteraard ook de VMware, XEN en Hyper-V mogelijk.