Virusbestrijder NOD32 verkrijgbaar uit de muur

Het antivirusprogramma NOD32 is nu ook verkrijgbaar uit de muur. Videoland Emmen en softwaredistributeur Schoonbeek I.C.T. bieden de software aan via de verhuurautomaten van Videoland Emmen. NOD32 is het eerste pakket dat wordt verkocht. In de komende wek

De klanten van Videoland Emmen kunnen de software kopen met hun klantenpas die ook wordt gebruikt voor de verhuur van films en games. Het voordeel van verkoop via de automaat is het gemak; klanten zijn niet meer gebonden aan vaste openingstijden van de videotheek.
In een automaat is plaats voor ongeveer duizend producten. Naast software worden ook blanco media (cd, dvd en cd-rom), ex-rentals en koop-dvds verkocht. Videoland Emmen wil het assortiment nog uitbreiden met andere producten, zoals usb-sticks en telefoonkaarten.

Brian van den Berg, eigenaar Videoland Emmen: In principe kunnen we alles verkopen wat in een dvd- of vhs-hoes past. We signaleren in de markt een verschuiving van huur naar koop. We zijn hierop ingesprongen door ons assortiment aan te passen. Vervolgens maken we de automaten hiervoor geschikt. Wij zijn met dit concept de eerste in Europa."

De verkoop van NOD32 via Videoland Emmen is een pilotproject. Bij succes wordt het concept over meer filialen van Videoland uitgerold.