Visa gaat betalen met mobieltjes testen in VS

Visa en Bank of America gaan het betalen met mobieltjes testen. De pilot moet van september tot het einde van het jaar plaatsvinden in New York, zo meldt persbureau Reuters.

De mobieltjes van een selecte groep werknemers en klanten van Bank of America worden door Visa voorzien van chips, die over een korte afstand kunnen communiceren met betaalautomaten. Door de mobiele telefoon in de buurt te houden van een betaalterminal, kunnen aankopen automatisch worden afgerekend.

Tot nu toe is deze techniek alleen in Japan doorgebroken. Op internet gonst het echter van de geruchten dat mobiel betalen ook in andere delen van de wereld op komst is.

Zo zouden Verizon Wireless, AT&T, T-Mobile USA en Discover Financial Services via een joint-venture mobiel betalen in de Verenigde Staten mogelijk willen maken. Daarnaast zou Apple de volgende versie van de iPhone willen voorzien van mobiele betaalmogelijkheden.

Het is niet bekend hoeveel mensen aan de test van Visa en Bank of America mee gaan doen. In oktober wil Visa een tweede test lanceren in samenwerking met US Bancorp.