'Vista en Office 2007 verschijnen 30 januari'

Uit een 'goed ingevoerde bron' meldt technologiesite APC dat Windows Vista en Office 2007 op 30 januari in de winkel zullen liggen. Maar al vanaf 30 november zal de opvolger van Windows XP aan zakelijke klanten worden geleverd, zoals pc-producenten.

Microsoft gokt met de 'tandemrelease' van de nieuwe Windows en Office waarschijnlijk op hetzelfde succes als het had met Windows 95/Office 95 (1995) en WindowsXP/OfficeXP (2001). Overigens zal tegelijk met Vista en Office 2007 ook een nieuwe versie van communicatieserver Exchange verschijnen, Exchange Server 2007.

Functies geschrapt
Windows Vista heeft lang op zich laten wachten. Keer op keer is de verschijning uitgesteld door technische problemen. Een deel van de problemen is opgelost door nieuwe functies te schrappen of uit te stellen.

Een van de features die voorlopig op de lange baan is geschoven is een heel ander bestandssysteem, dat bestanden niet alleen een locatie op de schijf geeft, maar ze ook direct opneemt in een index (database). Er wordt bij Vista nu een losse indexer meegeleverd, die als een extern zoekprogramma functioneert, een zogeheten 'desktop search'-programma.

Bron: http://apcmag.com/node/4258