Vista in zes thuis- en kantoorversies

Windows Vista, de opvolger van Windows XP, zal in zes 'smaken' beschikbaar komen. Twee voor zakelijk gebruik,twee voor consumenten, een voor ontwikkelingslanden n een versie waarin alle functionaliteit gecombineerd is. Dat maakte Microsoft gisteren bekend.

Windows Vista komt (eind 2006) in zes versies op de markt:

Vista Business
Vista Enterprise
Vista Home Basic
Vista Home Premium
Vista Ultimate
Vista Starter

Deze samenstelling is volgens Microsoft bedoeld om de verschillende typen pc-gebruikers optimaal te bedienen; van consumenten, kleine en middelgrote bedrijven tot grote ondernemingen. Ook zijn er specials versies voor 64-bit-pc's, Media Center-pc's en Tablet PC's.

Vertrouwen
"We leven in een digitale wereld die gevuld wordt met steeds meer informatie, meer dingen om te doen en meer manieren om met anderen te communiceren dan ooit tevoren", zegt Mike Sievert, corporate vice president van Windows Product Management and Marketing van Microsoft. "De pc moet mensen de duidelijkheid verschaffen en het vertrouwen geven om deze 'wereld van meer' aan te kunnen, zodat zij zich kunnen richten op wat voor hen belangrijk is. We hebben met Windows Vista de product-samenstelling gestroomlijnd, gebaseerd op wat onze klanten vandaag de dag willen en nodig hebben", aldus Sievert.