Vista verkennen in boekvorm

Ik schat dat minstens 90 procent van de lezers van dit stukje nog geen Vista hebben draaien. De interesse is er wel, natuurlijk. Je hebt talloze websites en tijdschriften. Boeken over Vista brengen nog meer verdieping. Wij pakten twee gloednieuwe handboeken van het schap.

Windows Vista voor Dummies
"Don't judge a book by it's cover" en dat geldt zeker voor dit boek. Windows Vista voor Dummies is namelijk niet bedoeld voor absolute beginners. Daar is het boek ook veel te dik voor. In 410 pagina's krijg je een gedetailleerde beschrijving van bijna alle functies. Doet het boek dat goed? Heel behoorlijk, al mis ik uitleg bij enkele typische Vista-termen, bijvoorbeeld Flip3D.

Via de index en inhoudsopgave kun je de uitgave goed als referentiewerk gebruiken. Toch loont het ook om zomaar te bladeren. Ons oog viel op een prima hoofdstuk waarin de tien meest irritante zaken van Vista worden aangepakt. Ook licht auteur Andy Rathbone de nieuwe Windows-firewall uitgebreid toe.

Een prima boek voor hobbyisten, beheerders van kleine netwerken en andere power users.

Prijs: 27,95 (incl. btw)
Omvang: 410 pagina's
Uitgever: Pearson Education
ISBN 978-90-430-1369-7
Info: www.pearsoneducation.nlHandboek Windows Vista
Dan Handboek Windows Vista. Behalve een iets lagere prijs en wat minder aantal pagina's valt ons nog een verschil op met voorgaande titel: alle pagina's zijn in kleur gedrukt. Hoofdstukken hebben hun eigen kleurenbalk (net zoals de rubrieken in ons tijdschrift), waardoor je erg prettig bladert door de groot formaat paperback. Bovendien zien de screendumps van Vista er gewoon prachtig uit in full color.

Auteur Peter Kassenaar is daarbij een uitstekende tutor. Geen nieuw onderdeel (ook niet Flip3D) wordt overgeslagen en Peter weet mij nog iets nieuws te vertellen: wist ik wel dat je met Vista een complete schijfkopie kunt maken? Nee, dat wist ik niet. Bedankt voor de tip!

Kassenaar richt zich met dit boek op nieuwsgierige consumenten, niet specifiek IT-professionals.

Prijs: 21,90 (incl.btw)
Omvang: 338 pagina's
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN-10: 90-5940-259-6
Info: www.vanduurenmedia.nl