VMWare Workstation 7 krijgt update

VWware heeft een nieuwe versie uitgebracht van de desktopvirtualisatietool Workstation 7. Versie 7.1 kan beter overweg met Windows 7 en moet hogere 3D-prestaties bieden.

Volgens VMware levert Workstation tot twee keer betere grafische prestaties voor DirectX 9.0 en hardware-acceleratie voor OpenGL 2.1 in Windows 7 en Windows Vista. Ook zijn de virtuele machines geoptimaliseerd voor Intels Core i-serie.

Ook is ondersteuning voor vm's met meer dan 8 virtuele processoren mogelijk. De maximale grootte van virtuele disks is uitgebreid naar 2 tb.

Met Workstation 7.1 krijgen gebruikers de mogelijkheid om Open Virtualization Format (OVF 1.0) gepackagde virtuele machines te importeren en exporteren en rechtstreeks te uploaden naar VMware vSphere.

Daarnaast ondersteunt VMware Workstation 7.1 de nieuwste Linux-distributies als Ubuntu 10.04 en OpenSUSE 11.2

Beschikbaarheid en prijzen 

VMware Workstation 7.1 is per direct beschikbaar als download vanaf www.vmware.com/workstation voor 189,- dollar. Bestaande VMware Workstation 7-klanten kunnen de update gratis downloaden. Upgrades vanaf VMware Workstation 5.x of 6.x zijn verkrijgbaar voor 99,00 dollar.