Vodafone introduceert Google Nexus One in Nederland (update)

Vanaf juli levert Vodafone de Google Nexus One ook in Nederland. Hiermee is Vodafone de eerste en enige provider die de Nexus One in Nederland uitbrengt.

Volgens medewerkers van Vodafone gaat het om telefoon zonder branding. Al vanaf de introductie van de Nexus One was het de bedoeling dat Vodafone de telefoon naar Nederland zou brengen. Eerder probeerde Google om de telefoon in Nederland te gaan verkopen via een eigen webshop. Vanwege lage verkoopcijfers in Nederland werd dit stop gezet.

De telefoon verschilt niet veel met de HTC Desire. De grootste verschillen zitten in de optische trackpad in de Desire waar de Nexus One een trackball heeft. In de Nexus One zit een tweede microfoon ingebouwd voor ruisonderdrukking. De fysieke knoppen op de HTC Desire hebben in de Nexus One plaatsgemaakt voor aanraakgevoelige knoppen. HTC heeft verder op de Desire zijn eigen Sense schil over Android heen gelegd.

Update (15:17): Volgens een Vodafone medewerker is in tegenstelling tot wat een aantal gebruikers melden de telefoon vanaf gisteren leverbaar.