Vodafone introduceert 'SignaalPlus Plug & Play' voor betere 3G-dekking in gebouwen

Vorige maand is Vodafone's 'Fast Forward' van start gegaan, een netwerkinnovatie-programma. Deel van dit programma, dat uit meerder fases bestaat, is maximale en betrouwbare 3G-dekking voor de particuliere en de zakelijke markt. Om dit te realiseren introduceert Vodafone 'SignaalPlus Plug & Play', een oplossing voor particulieren en de zakelijke markt die betrouwbare en maximale 3G-dekking zoeken.

'SignaalPlus Plug & Play', de opvolger van een onder dezelfde naam en in gelimiteerde oplage verschenen zakelijke variant, is in feite enkel een stekker die je in het stopcontact steekt. Deze verbind je via een ethernet-kabel aan een vaste internetverbinding en vervolgens zend het apparaat een 3G-signaal met een straal van 30 meter uit waarmee maximaal 8 gesprekken of datasessies tegelijkertijd plaats kunnen vinden.

Ook dient 'SignaalPlus Plug & Play' als backup wanneer het mobiele telefoonverkeer te lijden heeft onder piekuren of wanneer er storingen zijn. Doordat het apparaat 3G via een vaste internetverbinding uitzendt hebben drukte en storingen op het netwerk geen invloed op het signaal. Dit allemaal dankzij Femtocell-technologie, die er voor zorgt dat organisaties en individuen die zich in panden met dikke muren bevinden ook een sterk 3G-signaal kunnen ontvangen.

De SignaalPlus Plug & Play is enkel te gebruiken in combinatie met apparaten die 3G ondersteunen en voorzien zijn van een Vodafone simkaart. Klanten kunnen zelf via My Vodafone Zakelijk instellen wie er wel en wie er niet gebruik kan maken van het netwerk door wel of juist niet nummers toe te staan.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het apparaat komt 3 september 2012 op de markt. De adviesprijs voor de zakelijke markt bedraagt 70,25 euro exclusief btw en die voor particulieren 85 euro, inclusief btw.