Vodafone ook actief in vaste telefonie

Vodafone Nederland kondigde gisteren aan zijn zakelijke klanten vaste telefonie te gaan leveren. Bedrijven kunnen de vaste telefoniediensten na de zomer bij Vodafone afnemen. Vanaf dat moment is Vodafone een one-stop-shop voor vast en mobiel internet en vaste en mobiele telefonie.

Volgens Jeroen Hoencamp, Directeur Zakelijke Markt van Vodafone Nederland past de stap in een trend" Veel bedrijven brengen hun ICT onder bij n partij. En dat is begrijpelijk, want dit maakt het makkelijker om mobiele telefonie, vaste telefonie en datadiensten te integreren en af te stemmen. Vodafone heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van mobiele telefonie, vast internet en bedrijfsnetwerken. Klanten vragen ons steeds vaker of we ook vaste telefonie kunnen leveren. Het is niet meer dan logisch dat we deze stap nemen, zodat we een betrouwbare partner kunnen vormen voor de totale communicatiebehoefte van onze klanten."

Integreren
De huidige technologie maakt het mogelijk spraak- en datadiensten te integreren, waardoor communicatie gemakkelijker en efficinter wordt. Mobiele telefonie, vaste telefonie en internet afnemen bij dezelfde partij levert bedrijven nog meer voordelen op. Ze krijgen bijvoorbeeld maar n rekening, hebben te maken met n supportafdeling en sluiten n contract af, waardoor kosten verlaagd kunnen worden. Bovendien hoeven ze zich geen zorgen te maken over beheer en beveiliging en wordt de implementatie en integratie van aanvullende IP-diensten veel eenvoudiger. Denk hierbij aan applicaties zoals e-mail, het delen van documenten en video conferencing ter verhoging van de productiviteit.

Meer dan 50 werknemers
Vodafone richt zich met deze aankondiging op bedrijven van 50 medewerkers of meer. Het product zal naar verwachting vanaf de tweede helft van 2008 beschikbaar zijn. Vodafone geeft aan dat, naast de introductie van dit product, meer aankondigingen in relatie tot vaste telefonie voor de zakelijke markt zullen volgen.

Info: www.vodafone.nl/zakelijk