Vodafone presenteert robuuste 4G-smartphone

Smartphones zijn kwetsbare gadgets. De grote schermen en plastic behuizing zijn vaak binnen de kortste keren beschadigd. Vodafone komt daarom met de Sonim XP7, bestand tegen de meest zware omstandigheden.

Reparatiebedrijfjes verdienen er goud geld mee: het vervangen van kapotte smartphoneschermen en behuizingen. Je smartphone moet maar net verkeerd vallen of je zit met permanente schade. Al helemaal lastig wanneer je in de bouw werkt, of op plekken waar de omstandigheden op zijn zachtst gezegd uniek zijn. De Sonim XP7 moet outdoorliefhebbers, bouwvakkers en iedereen die regelmatig zijn smartphone uit zijn borstzak laat vallen tegemoet komen. Vodafone gaat de valvaste Android-telefoon aanbieden in combinatie met een diefstalverzekering en drie jaar garantie.

De Sonim XP7 is bestand tegen een val van maximaal twee meter hoogte en blijft tot twee meter onder water zijn werk doen, zelfs in zout zeewater. Daarnaast heeft de smartphone een stand-by tijd van maar liefst veertig dagen en kan deze worden bediend met handschoenen aan. Het 4 inch grote WVGA scherm heeft een wat lage resolutie van slechts 800x480 pixels, maar moet ook afleesbaar zijn in fel zonlicht. De Sonim XP7 draait verder op een 1.2 GHz Quad Core cpu en wordt geleverd met Android 4.4. De speaker weet maar liefst 103db te produceren en de camera aan de achterzijde schiet foto’s met 8 megapixels en kan filmen in FullHD resolutie.

De Sonim XP7 is vanaf nu verkrijgbaar zonder bijbetaling in combinatie met een 2-jarig Vodafone Red Business abonnement. Los kost de XP7 729 euro.