Voiceworks introduceert E-Fax diensten

Voiceworks introduceert E-Fax diensten. Hiermee combineert het bedrijf naar eigen zeggen de betrouwbaarheid van faxen en het gemak van e-mail in één product. Bedrijven kunnen daardoor zonder fysiek een fax in huis te hebben toch faxen verzenden.

Het grote voordeel van de E-Fax diensten is volgens Voiceworks dat ze altijd beschikbaar zijn en locatie onafhankelijk. Dit komt omdat alle verzonden E-Faxen online bewaard worden en inzichtelijk zijn in Operator. Hierin kun je filteren op afzendernummer, bestemming en periode. Alle E-Faxen bewaart het bedrijf vier weken op hun server.

De dienst kent twee varianten: E-Fax IN en E-Fax OUT. De eerste staat ook wel bekend als fax-2-email. Via deze dienst kun je inkomende faxen per e-mail ontvangen en worden deze inzichtelijk gemaakt in Operator.

Met E-Fax OUT kun je zonder een traditioneel faxapparaat faxen elektronisch aanleveren. Dit kan per e-mail of Operator, waarna Voiceworks ze omzet naar een traditioneel faxbericht en ze verzendt aan de ontvanger.

Het verzenden van een fax via e-mail verloopt niet via Operator maar kan direct vanuit het e-mail programma. Voiceworks moet wel kunnen verifiëren of de verzender geautoriseerd is. Via Operator kan een Wholesale Partner van Voiceworks hiervoor een eigen hostname opgeven, bijvoorbeeld faxout.naamwholesaler.nl.

Na verzending ontvangt de verzender van Voiceworks een bezorgbevestiging met als bijlage het complete faxbericht zoals deze is verzonden aan de ontvanger. Tevens wordt het resultaat van de verzending aangegeven aan de hand van statuscodes. De statuscodes zijn ook online zichtbaar via het overzicht van uitgaande faxen in Operator.

Voor ondernemers die liever nog geen afscheid willen nemen van het faxapparaat biedt Voiceworks de T38-codec, ook wel Fax-over-IP genoemd. Deze kun je instellen op veel hardware met voip- ondersteuning. Via T38 zet je een fax om naar een afbeelding. Daarna wordt deze bij het platform van Voiceworks bezorgd, die het dan weer converteert naar een analoog faxsignaal.