Voipro en FirmTel bundelen krachten en introduceren geïntegreerde vast-mobiel oplossing

Hosted voice aanbieder Voipro heeft een strategische samenwerking gesloten met mobiele operator FirmTel. Gezamenlijk introduceren ze een vast-mobiel oplossing. Hiermee beschikken MKB bedrijven over één geïntegreerde communicatie oplossing, waarbij het mobiele toestel volledig onderdeel wordt van de telefooncentrale.

Persbericht:

Voipro is al meer dan 7 jaar toonaangevend op het gebied van hosted voice diensten.
Door de samenwerking met mobiele operator FirmTel spelen beide bedrijven in op de groeiende vraag naar flexibiliteit en zekerheid binnen MKB bedrijven als het gaat om bereikbaarheid. De convergentie zet nu ook door in vast en mobiel bellen, waardoor een optimale combinatie ontstaat. Gebruikers hebben de flexibiliteit van mobiel met de zekerheid van vaste telefonie.

Mobile device

Het mobiele device gaat een steeds belangrijkere rol spelen in het bedrijfsleven. Volgens Gartner zal in 2014 zo’n 90% van alle bedrijven zakelijke applicaties op persoonlijke devices van werknemers ondersteunen. Trends als Het Nieuwe Werken en Bring your Own Device maken een goede integratie tussen vast en mobiel cruciaal.

Cees Quirijns, CEO en co-founder van FirmTel: “Functionaliteit die we sinds jaar en dag kennen uit de vaste telecom, is niet of slechts mondjesmaat mobiel beschikbaar. In de samenwerking met Voipro brengen we daar verandering in door telefooncentralefunctionaliteit toe te voegen aan onze mobiele aansluitingen. Vaste toestellen worden daarmee overbodig, terwijl de bereikbaarheid van de organisatie gegarandeerd blijft.”

Integratie met IT-toepassingen

De samenwerking gaat verder dan een samensmelting van vast en mobiel. "Daar waar Fixed Mobile Convergence (FMC) slechts vaste en mobiele telefonie aan elkaar knoopt, zijn wij ervan overtuigd dat daarbovenop meerdere integratiepaden ondersteund moeten worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan koppelingen met Microsoft Lync en WebRTC," zegt Rob Kurver, CEO en co-founder van Voipro. "Het is juist die integratie met IT-toepassingen waar wij samen met onze partners hét verschil maken voor organisaties.”

Synergie

De samenwerking sluit naadloos aan bij de filosofie van beide ondernemingen. Voipro en FirmTel richten zich met hun diensten op de zakelijke telecomgebruiker. Advies, levering en ondersteuning geschiedt exclusief via het IT-resellerkanaal. Door deze focus van beide bedrijven op het IT-kanaal ontstaat synergie.

"De samenwerking met Firmtel betekent dat je mobiele toestel een volwaardig onderdeel van je Voipro bedrijfscentrale wordt. Je hebt je vaste toestel voortaan gewoon op zak," zegt Henk Hesselink, Voipro co-founder, CTO en Chief Architect. "De snelheid en het gemak waarmee de samenwerking technisch geïmplementeerd is, laten de kracht zien van open standaarden en open API's en hoe de cloud innovatie versnelt."

Distributie

Portland Europe is aangesteld als distributeur. Kim van Brugge, algemeen directeur van Portland: “Wij zijn verheugd de oplossingen van FirmTel en Voipro naar de markt te brengen, omdat deze het beste van twee werelden combineren. Daarnaast bieden wij ICT-dienstverleners een portfolio van cloud- en ICT-beheerdiensten die hier uitstekend op aansluiten.”

Om deze samenwerking te ondersteunen organiseert Portland op 27 maart een Mobile Services Seminar, gericht op IT-Resellers die geïnteresseerd zijn in mobiel beheer en verkeer. Meer informatie: http://www.portlandevents.nl