Volgens Apple gaat je iPhone zo lang mee

Apple heeft deze week een aardige discussie doen oplaaien door gegevens vrij te geven over de verwachte levensduur van een iPhone. Wat blijkt? Je iPhone stopt na ongeveer drie jaar toch echt met functioneren.

Volgens Apple gaat je iPhone maar 3 jaar mee 

De leeftijden van devices zijn onderdeel van de milieu-impact van de apparaten. iPhones, iPads, de iPod Touch en de Apple Watch vallen onder een groep die aanduidt dat de levensduur ongeveer rond de 3 jaar ligt en dat is niet lang. Apple heeft aangegeven dit te gaan verbeteren, maar of dat ook is wat ze daadwerkelijk gaan doen is nog maar de vraag. Wanneer de consument tevreden is over het product, dan is deze al sneller geneigd om een nieuwere versie te kopen wanneer de oude het begeeft.

Apple heeft wel weer de vuistregel dat een toestel 2 generaties van de OS kan meedraaien en dat houdt de fabrikant zich dan wel weer aan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om iOS 9 op een iPhone 4S te laten draaien, maar daarvoor moet je wel met een minder snelle telefoon gaan werken.

Mac en Apple TV
Overige producten van Apple zoals de Mac en de Apple TV, vallen in een iets hogere categorie. Deze apparaten gaan in plaats van drie jaar, vier jaar mee. Het verschil is niet groot, maar het is ten minste iets.