Voorlopig niet bellen via Skype op eBay

Kopers en verkopers op online marktplaats eBay kunnen voorlopig nog niet met elkaar bellen via Skype. Volgens Lenn Pryor van Skype zal dit jaar alleen op de Britse markt een eerste test met integratie van de diensten worden gedaan.
In oktober vorig jaar nam eBay over voor een bedrag tussen de 1,3 miljard en 4,1 miljard dollar. EBay noemde toen als belangrijke reden voor de overname de bijdrage die internettelefonie van Skype kan leveren aan de contacten tussen kopers en verkopers.

Tegen Emerce benadrukt Lenn Pryor, die bij Skype verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van externe relaties, dat Skype en eBay ondanks de overname nog grotendeels zelfstandig opereren. We opereren nog steeds als aparte bedrijven. De integratie tussen de diensten van beide bedrijven zal stapje voor stapje gaan, vertelt Pryor. De bedrijven zijn allebei te groot om dat heel snel voor elkaar te krijgen.

De snelheid van integratie verschilt per markt. Omdat het gebruik van Skype in het Verenigd Koninkrijk hoog is, zullen daar de eerste stappen gezet worden, legt Pryor uit. In de Verenigde Staten werken de onderdelen alleen nog samen op het gebied van marketing. EBay promoot daar de hardware van Skype.