Vroege versie Windows 8 uitgelekt

Er is een vroege versie van Windows 8 uitgelekt. Het gaat om een zogenaamde eerste milestone-uitgave. De lek is al via diverse p2p-sites te downloaden. De uitgave bevestigt een aantal geruchten die de ronde deden over het nieuwe besturingssysteem.

Het gaat om de Enterprise Editie van het besturingssysteem. De vroege versie heeft bouwnummer 7850 meegekregen en wordt door kenners als echt bestempeld. Deze eerste milestone is al een aantal maanden oud. Een derde milestone-variant van Windows 8 zou inmiddels al aan diverse oem-partners van de softwaregigant zijn uitgereikt.

De belangrijke nieuwe functies uit deze eerste milestone-versie komen veel overeen met die we al eerder bespraken. Nieuw in deze versie is een applicatiewinkel, die de naam App Store heeft meegekregen, gelijk aan de webwinkel van Apple. Microsoft heeft al eerder een rechtszaak tegen Apple aangespannen over deze benaming. Apple wil de term App Store vastleggen voor exclusief gebruik, maar volgens Microsoft moet de naam ook door concurrenten kunnen worden gebruikt.

Op een aantal nieuwe functies na lijkt het besturingssysteem erg veel op Windows 7. Zo is het installatiescherm hetzelfde gebleven. Dit is gebruikelijk voor een eerste milestoneversie. Grotere wijzigingen komen vaak pas bij versie drie aan bod.

Volgens geruchten komt er in september een publieke testversie beschikbaar. De uiteindelijke versie van Windows 8 moet in het derde kwartaal van 2012 in de winkel liggen. 


Bron: Windows8center.com