Wacom Bamboo: pen verslaat muis

De zoektocht naar een geschikt alternatief voor de muis is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Wacom zweert bij de Bamboo, een pen-tablet, bedoeld voor kantoorwerkers. De redacteuren van zusterblad BaaZ.nl deden hun vertrouwde muis een aantal weken in de ban.

Pen-tablets bestaan al jaren, maar werden tot nog toe ontwikkeld met grafisch ontwerpers in gedachten. De Wacom Bamboo daarentegen is speciaal bedoeld voor kantoorwerkers als ikzelf. Inmiddels heb ik er een maand lang mee gewerkt; vier weken waarin de muis steeds verder naar de rand van mijn bureau is geschoven. Alleen voor n specifiek klusje wil ik hem nog wel eens pakken.

Bamboo
Wat is er zo bijzonder aan de Bamboo? Deze zwarte pentablet is flink kleiner dan de modellen die grafici gebruiken. Je kunt ermee notities mee maken en tekenen, maar de tablet is met name bedoeld om lekker te 'muizen'. Aan de bovenrand zitten wat knoppen om te zoomen, snel naar het bureaublad te gaan of door openstaande programma's te lopen, maar ook dat is eigenlijk bijzaak.
Na jarenlang een muis te hebben gebruikt, lijkt het pennetje dat Wacom met de Bamboo meelevert een onmogelijk ding. Na een minuut of tien begint de pen een klein beetje te wennen, maar pas na een week heb ik het gevoel dat ik de in buurt van de souplesse kom, die ik met de muis heb.