Wacom Sign & Save

De Wacom Sign & Save is een tablet die gericht is op een ding: het zetten van een handtekening op documenten. Dat is ook aan het apparaat zelf af te zien. De tablet is licht (maar zwaar genoeg om tegenwicht te bieden tegen 'leunende' schrijvers) en heeft een simpel monochroom lcd-scherm. De tablet komt verder met een stylus, usb-kabel en installatie-cd.

Desgewenst kun je een seriële kabel op de tablet aansluiten, maar dan moet je er ook een stroomadapter (5 volt) op aansluiten. Geen franjes op of bij de tablet dus, en dat maakt niets uit want het gaat om het resultaat, namelijk een digitale hand- tekening. En dat werkt bijzonder goed. Documenten die je wilt ondertekenen kun je als pdf inladen in het Wacom Sign-programma. Praktisch ieder document is tegenwoordig op te slaan als pdf dus dat is geen probleem.

Bij de installatie van het programma wordt er ook een driver geïnstalleerd die het mogelijk maakt om vanuit een ander programma als pdf direct naar Wacom Sign te exporteren. Als er een handtekening is gezet kun je het document met handtekening uiteraard afdrukken, maar wanneer je documenten digitaal opslaat heb je meer opties. Je kunt het document bijvoorbeeld beveiligen zodat de handtekening niet veranderd wordt. Op die manier draagt de Sign & Save ook bij aan het mogelijk maken van een papierloos kantoor, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen. De Wacom Sign & Save doet wat het moet doen, en doet dat goed. Meer hoef je niet te verwachten, maar meer verlangen we er ook niet van. Zolang je maar documenten kunt voorzien van een handtekening en dat werkt prima.

Prijs: € 249,-
Info: www.wacom.com

In het kort

+ Geen overbodige franjes
+ Werken met deze Wacom gaat snel en gemakkelijk
+ Het scherm voelt prettig aan wanneer je een handtekening zet 

MKB Proof 2013