Wat gaan we zien tijdens Google I/O?

28 en 29 mei vindt het grootste evenement van Google plaats: Google I/O. Traditiegetrouw wordt hier van alles onthuld, maar wat kunnen we allemaal verwachten? Een overzicht van de meest waarschijnlijke onthullingen van Google tijdens de komende dagen.

Tijdens Google I/O zijn er diverse evenementen waar je als ondernemer, werknemer of geïntereseerde in de it niets van wilt missen. Denk aan workshops, code review-sessies en presentaties waarin Google een update van haar visie voor de toekomst geeft. Bovendien lanceert Google hier regelmatig nieuwe producten en kondigt het bedrijf updates van haar diverse platformen aan.

Android M cometh

Tijdens een interview met Fast Company haalde Hiroshi Lockheimer, vice-president van Android Engineering, opnieuw de mogelijkheid aan dat Android jaarlijks een grote update gaat krijgen. Dit betekent dat we in de komende dagen waarschijnlijk een beeld krijgen van hoe de volgende versie van Android, Android M, eruit gaat zien. Volgens BuzzFeed kun je waarschijnlijk meer met vingerafdrukken gaan doen en komt er betere ondersteuning voor biometrische beveiliging. Vorig jaar lanceerde Google een developer preview voor Android 5.0 Lollipop en het is zeer waarschijnlijk dat dit in 2015 ook gebeurt voor Android M.

Daarnaast komen we waarschijnlijk meer te weten over Android Pay, welke tijdens MWC 2015 al aangekondigd werd. Hiermee moet het gemakkelijker worden om voor applicaties te betalen.

Modulaire telefoon

Google is al lange tijd bezig met de ontwikkeling van modulaire smartphones, Project Ara. De kans is dan ook groot dat er in ieder geval een update komt over dit project, maar een echte lancering zal er nog niet komen. Er wordt eerst nog een test gedaan in Puerto Rico. Ook worden er waarschijnlijk een aantal nieuwe wearables getoont tijdens Google I/O, al wordt dit waarschijnlijk niet het belangrijkste punt van het evenement.

Virtual Reality

Vorig jaar lanceerde Google de Google Cardboard, een experiment om goedkopere virtual reality-ervaringen te maken. Eerder dit jaar liet The Wall Street Journal echter weten dat de ontwikkelaar werkt aan een virtual operating system gebaseerd op Android. I/O is een mooie plek om dit te onthullen, dus dat we hier meer over horen is niet onwaarschijnlijk.

Android TV

Google maakt waarschijnlijk ook tijd voor Android TV en zeker voor haar nieuwste gadget: NVIDIA's Shield TV. Deze werd getoond tijdens de Game Developer's Conference en de kans is groot dat deze ook hier aangehaald wordt. Eerder werd al beloofd dat het apparaat werkt met NVIDIA's grafische kaarten en cloud services. 

Google I/O vindt dit jaar plaats op 28 en 29 mei in San Francisco en is live te volgen via een livestream.