Wat is het meest mobiele land ter wereld?

Wat zijn de meest mobiele landen ter wereld? Adobe zocht het uit voor de Digital Index. De top drie mag absoluut verrassend genoemd worden.

Minst mobiele land is Tsjechië 

Tijdens het afgelopen Mobile World Congress in Barcelona was het zo ver: Adobe publiceerde de nieuwste Adobe Digital Index met daarin de meest mobiele landen van 2015. 

Nederland scoort behoorlijk goed

In 2015 kwam 37 procent van het totaal aantal websitebezoeken vanaf mobiele devices, een groei van 18 procent ten opzichte van 2014. In Nederland kwam 38,51 procent van alle websitebezoeken vanaf een mobiel device. In Frankrijk was dit 34 en in Duitsland 32 procent. 

Het mobiele Midden-Oosten

Het meest mobiel? Daarvoor moeten we naar het Midden-Oosten. Saoedi-Arabië is volgens de ADI het meest mobiele land wereldwijd. Maar liefst 62 procent van de websitebezoeken was afkomstig van devices. Het is het enige land ter wereld waar mobiel verantwoordelijk was voor meer dan de helft van het totaal aantal bezoeken.  

Achter Saoedi-Arabië volgen toppers als Ierland met 49 procent, de Filipijnen, Japan en het Verenigd Koninkrijk. De minst mobiele landen zijn onder andere Tsjechië met slechts 22 procent. Ook Brazilië blijft achter met maar 28 procent. 

Gebruik tablet neemt af

In het merendeel van de landen was er in 2015 er een afname in het gebruik van tablets. De gemiddelde afname was 7 procent. India kende de grootste afname in tabletgebruik: er kwam 37 procent minder websitebezoeken vanaf een tablet ten opzichte van 2014. 

De mobiele landen met de grootste groei van websitebezoeken via smartphones waren Slowakije, België, Tsjechië en China.
 
 

Adobe publiceert Digital Index
Nederland is aardige subtopper in Adobe Digital Index.