Wat weten we over Apple's nieuwe producten?

Apple heeft vanavond vanaf zeven uur een speciaal evenement, dat aangekondigd werd met de zin 'Hey Siri, give us a hint.'. Hints zijn er nog niet, maar wel veel geruchten. Wat weten we al over de producten die Apple vanavond mogelijk gaat introduceren?

Nieuwe iPhones

Er is een vrij grote kans dat dat er twee nieuwe iPhones gepresenteerd worden: de iPhone 6s en 6s Plus. Bij eerdere modellen kwam er ook een S-lijn, dus deze stap is niet vreemd. De kans is groot dat het design, net zoals bij de eerdere varianten van de S-lijn, hetzelfde blijft als de smartphones waar ze op gebaseerd zijn, de iPhone 6 en 6Plus. Volgens de website 9to5mac worden de telefoons waarschijnlijk wel iets dikker, maar is dit nauwelijks met het blote oog te zien. Daarnaast worden de toestellen waarschijnlijk gemaakt van de 7000 Series-aluminium, wat ook gebruikt werd voor de Apple Watch. Dit materiaal zou erg licht en zestig procent sterker moeten zijn dan de materialen die normaal gebruikt worden. Naast de space gray, zilvere en gouden varianten wordt er ook een nieuwe kleur uitgebraht: Rose Gold.

Ook aan de binnenkant gaan we volgens de website Macrumors een update vinden. De iPhone 6s en 6s Plus krijgen waarschijnlijk de nieuwe Apple A9-chip met 2GB aan ram-geheugen. Hun oudere broertjes hadden een A8-chip met 1GB aan ram-geheugen. Met de nieuwe processor wordt de performance van de smartphone beter en ook nemen de grafische prestaties toe. Volgens 9to5mac komen er ook nieuwe nfc-chips in de toestellen. Hier zit waarschijnlijk een beveiligingselement in, waardoor dit niet meer in een aparte chip geplaatst hoeft te worden.

Macrumors laat weten dat er een nieuwe toevoeging aan de iPhones zit: Force Touch. Deze drukgevoelige technologie herkent het verschil tussen een lichte aanraking en een harde druk op het scherm. Daarmee zouden er diverse shortcuts gemaakt kunnen worden met gebaren binnenin applicaties. Force Touch verschijnt echter alleen op de iPhone 6s. De 6s Plus krijgt waarschijnlijk 3D Touch en herkent drie drukniveaus: een lichte aanraking, een aanraking en harde druk.

iPads

Een ander goedverkocht product van Apple is de iPad. Het is dan ook te verwachten dat Apple met een nieuwe versie komt en volgens geruchten gaat het zelfs om twee iPads. 9to5mac liet eerder deze week al weten dat zowel de iPad Pro en de iPad mini 4 vanavond onthuld worden. De iPad Pro is een grotere versie van de bekende iPads, het scherm zou 12.9-inch groot moeten zijn. Het apparaat zou een dunne behuizing moeten hebben, vergelijkbaar met de iPad mini en de iPad Air. Volgens een bron ziet het apparaat 'er letterlijk uit als een grote iPad'. Ook op deze iPad vinden we Force Touch, wat we eerder al benoemden bij de iPhone 6s. Je kunt echter ook gebruikmaken van een stylus.

Met de iPad Pro komt ook iOS 9.1, de eerste grote update voor iOS 9. Hierin moeten onder meer updates zitten voor het grotere scherm, zoals geoptimaliseerde versies van split screen-applicaties en Siri.

De iPad mini 4 is een 7.9-inch versie van de iPad Air 2, aldus macrumors. Het apparaat moet dunner worden dan de voorgaande tablets, namelijk slechts 6,1mm dik. Waarschijnlijk draait het apparaat op een A8X of A9 processor.

Apple TV

Apple komt vanavond waarschijnlijk met een nieuwe versie van haar Apple TV. Hier zit volgens Forbes een nieuwe afstandsbediening bij, waarmee je gebruik kunt maken van aanrakingsgevoelige navigatie. Ook zit hier een ingebouwde microfoon in om Siri te kunnen gebruiken. De afstandsbediening moet ook bluetooth ondersteunen om controllers die niet van Apple zijn te gebruiken, om zo de game-fanaten tegemoet te komen.

En verder...

Eerder zagen we iOS 9, WatchOS 2 en OS X El Capitan al, dus hier zal waarschijnlijk minder aandacht aan worden besteed. Wat wel een mogelijkheid is, is dat we eindelijk te horen krijgen wanneer deze software beschikbaar wordt.

Liveblog

Wij volgen al het nieuws op de voet tijdens en na het event. Volg onze liveblog hier en hou onze website in de gaten voor artikelen en achtergronden omtrent het event. 

Wat weten we over Apple's nieuwe producten?
Dit zijn de geruchten rondom Apple's event van vanavond.