'Web 2.0 veiligheidsbedreiging voor bedrijven'

Het gebruik van web 2.0-toepassingen zoals widgets en sociale mediatoepassingen op de werkplek verslechtert de beveiliging van een bedrijf. Dat zegt 82 procent van de it-beheerders die meewerkten aan een onderzoek van beveiliger Check Point.

Aan het onderzoek deden wereldwijd 2100 it-beheerders mee. Het overgrote merendeel van hen zien een toename van virussen, malware en dataverlies als de grootste bedreigingen van web 2.0-toepassingen.

Volgens de beheerders beseffen werknemers nauwelijks wat de gevaren zijn van deze toepassingen en het onderling delen van bestanden. Het is belangrijk om dit bewustzijn te kweken, want dezelfde medewerkes zijn essentieel in het verkleinen van de risico's van internetapplicaties, aldus het onderzoek.

Beveiliging

“IT-security managers zien web 2.0-toepassingen als een van de grootste uitdagingen van deze tijd”, aldus Check Point. “De grote hoeveelheid ervan zorgt voor een onoverzichtelijk beeld, dat met name maakt de beveiliging extra lastig.”

Meer dan 77 procent van de ondervraagde bedrijven is volgens het onderzoek van plan om binnen vijf jaar beveiligingsmaatregelen te nemen die specifiek gericht zijn op de gevaren van web 2.0.