WebEx AIM Pro voor 'zakelijk chatten'

WebEx introduceert de eerste 'on-demand' bedrijfsoplossing voor zakelijke instant messaging (IM), onder de naam WebEx AIM Pro Business Edition. 'IM' is techneutentaal voor functioneel chatten op het werk, via het lokale bedrijfsnetwerk en via internet.

De webgebaseerde software van WebEx combineert de voordelen van een on-demand-model (schaalbaarheid, flexibiliteit en onderhoudsgemak) met een goede beveiliging en een centraal beheer. Dit stelt bedrijven in staat om instant messaging (chatten) veilig en gemakkelijk in te zetten als middel om de productiviteit te verbeteren.

Met de huidige IM-softwareoplossingen kunnen gebruikers niet automatisch verbinding maken met externe IM-software. Vaak moeten ze hiervoor een speciaal verzoek indienen bij de IT-afdeling. WebEx AIM Pro werkt daarentegen met eigen directoryservices. Via het eigen platform zijn meer dan 200 miljoen IM-gebruikers te bereiken.

Online meetings
WebEx AIM Pro is afgestemd op zakelijke gebruikers, die ermee kunnen chatten en conference calls en online meetings kunnen houden. WebEx AIM Pro beveiligt het dataverkeer met 128-bits SSL-encryptie en scant op virussen en wormen. Beheerders kunnen alle accounts centraal beheren en configureren om zo het verlies van vertrouwelijke informatie te voorkomen.

Onderzoek
Uit onderzoek van WebEx is gebleken dat momenteel 135 miljoen gebruikers binnen de bedrijfsomgeving van instant messaging gebruikmaken. Naar verwachting stijgt het aantal zakelijke IM-gebruikers naar 477 miljoen in 2009.

Info: http://www.webex.com/ (gratis test account mogelijk)