Webpagina maken bij Google

Aan de lopende band introduceert Google nieuwe diensten naast zijn populaire zoekmachine. Belangrijkste nevenactiviteit is GMail (webmail). Nieuw is Google Page Creator, om snel een eigen webpagina te publiceren. WM verkent de mogelijkheden.

Google is zeker niet de eerste met een online webpaginamaker. Onder meer Yahoo! biedt al jareneen editor voor het in de browser bouwen van een homepage. Gratis maar met veel reclame. Google Page Creator is ook gratis, maar (voorlopig) nog zonder advertenties.

Doelgroep

Webadressen

Inloggen via
http://pages.google.com

Mijn proefpagina
http://peter.kulche.googlepages.com

Google geeft geen uitleg over de doelgroep, maar Google Page Creator lijkt mij in ieder geval reuze handig voor studenten die snel een werkstuk of scriptie online willen zetten, of freelancers die geen bezwaar hebben hun eigen naam en die van Google in hun webadres te hebben staan. Ook een persoonlijk cv kun je perfect op het web publiceren met de dienst.

In gebruik
Wat mij opvalt is het gebruiksgemak waarmee je een pagina in elkaar klikt! Jammer alleen dat de drempel voor de Google Page Creator hoog ligt. Je kunt alleen op de ontwerpomgeving inloggen als je een Google Gmail-account hebt. Aangezien de Gmail webmaildienst (net als Page Creator) nog in zijn proeffase verkeert, kun je je niet zomaar op Gmail inschrijven. Je moet worden uitgenodigd door een andere Gmail-gebruiker. Pas dan kun je (als Gmail-gebruiker) op Page Creator inloggen. Pfff!