Weer veel 1 april-grappen op internet

1 April viel dit jaar in het weekeinde, maar heeft toch niet tot minder grappen geleid op internet. Drie voorbeelden uit Nederland.

Een van de meest opvallende was het nieuwe top-level domein, speciaal voor Friezen: '.fy'. Deze domeinen zouden worden uitgegeven door de Stichting Internet Domeinnammeregistraasje Frysln (SIDF).

En wat te denken van een horloge met 'GPS Charging System'? Online routeplanner Locatienet kwam met een navigatiehorloge op de proppen. "Door goede samenwerking met diverse aanbieders van computerschermen hebben we de afgelopen maanden kunnen werken aan een scherm ter grootte van een horloge", aldus De Hertog van Locatienet in een persbericht. De batterij van het horloge zou worden opgeladen via gps-signalen.

Steeds meer mensen houden een online dagboek bij, een weblog. Een 1 april-grap was dat iedere weblogger geld zou kunnen gaan verdienen met bloggen. De nieuwe site Weblognieuws.nl wilde wel betalen voor de online ego-documenten. Enkele gevestigde media, waaronder het AD, tuinden in de grap.