Wel Windows 8, geen touchscreen? Targus Touch Pen helpt

Sinds de introductie van Windows 8 wordt meer en meer duidelijk dat touchscreen meer noodzakelijk dan luxe is voor het welslagen van Microsofts nieuwe besturingssyteem. Maar wat als je wel Windows 8, maar geen touchscreen hebt? Targus heeft een antwoord.

De Targus Touch Pen is een stylus die jouw monitor of laptop aanrakingsgevoelig maakt. Goed nieuws dus als je in al je enthousiasme Windows 8 hebt aangeschaft maar erachter bent gekomen dat het besturingssysteem het beste met aanrakingsgevoelige schermen werkt.

In feite is het niets meer dan een pen en een ontvanger die je in een usb-poort bevestigt. De pen en ontvanger communiceren met elkaar waardoor je scherm als vanzelf als touchscreen werkt. Voor beschadigingen hoef je niet bang te zijn, want de zachte punt van de Touch Pen zorgt ervoor dat je geen krassen maakt.

Opvallend is dat je geen drivers hoeft te installeren, een enkele keer kalibreren tijdens het eerste gebruik is voldoende. Het werkt op iedere computer met Windows 8, maar is door de infraroodtechniek beperkt tot schermen van maximaal 17-inch.

Een dergelijke gadget zou nog best eens kans van slagen kunnen hebben. Op het moment van schrijven betaal je immers een hoop geld voor touchscreens of randapparatuur met touchscreens. Dus als je Windows 8 hebt aangeschaft zonder dat je een laptop of desktop zonder een aanrakingsgevoelig scherm hebt, zou dit wel eens een oplossing kunnen zijn om optimaal gebruik te maken van het besturingssysteem. 

Het is overigens niet de eerste poging om op basis van infraroodtechniek dergelijke touchscreen-achtige functionaliteit mogelijk te maken. In het verleden resulteerde dat vaak in brak werken de systemen die net niet nauwkeurig genoeg waren om fijn mee te werken en erg gevoelig waren voor 'blokkades' tussen de infraroodontvanger en het aanwijsapparaat. Het is de hopen dat Targus deze keer de plank niet misslaat.

De Target Touch Pen zou nog deze maand online verkrijgbaar moeten zijn via de website van Targus en het Amerikaanse Amazon. Of en wanneer de Touch Pen naar Nederland komt is nog niet bekend. Ook de prijs heeft Targus nog niet bekendgemaakt.

Wel Windows 8, geen touchscreen? Targus Touch Pen helpt
Een pen waarmee je een normaal beeldscherm in een touchscreen verandert. Precies wat Windows 8 nodig heeft?