Welke websites zijn het gevaarlijkste?

Hoewel er veel gedacht wordt dat websites waar je kunt gokken en spelletjes kunt spelen het meest gevaarlijk zijn, is dit niet het geval. Uit onderzoek van G DATA blijkt dat juist technologie- en telecommunicatiewebsites het meest gevaarlijk zijn, gevolgd door webwinkels.

G DATA heeft haar halfjaarlijkse rapport op het gebied van malware uitgebracht en hier is de opmerkelijke bevinding in te lezen. Vorig jaar stonden gokwebsites nog bovenaan de lijst van meest gevaarlijke websites, waarbij 24,3 procent kwaadwillig was. Dit jaar is deze categorie gedaald naar de negende plaats met 3,3 procent. Verder zijn games een plaats gestegen, deze staat nu met 3,3 procent op de tiende plaats, waar vorig jaar nog entertainment stond. De gevaarlijkste categorie├źn volgens dit rapport zijn technologie en telecommunicatie (19,6 procent), gevolgd door webwinkels (12,1 procent) en gezondheid (10,2 procent).

Malware

De tweede helft van 2014 heeft alle records gebroken en de verwachtingen van experts overtroffen op het gebied van malware. In deze periode registreerde G DATA ruim 4,1 miljoen nieuwe types malware, bijna 2,3 keer meer dan de eerste helft van dat jaar. Er is vooral meer adware gekomen, dit is met 17,3 procent gestegen ten opzichte van het eerste half jaar van 2014. Maar ook Rootkits komen vaker voor, maar vormt samen nog steeds maar slechts 0,45 procent van alle categorie├źn. De meest voorkomende malware zijn Trojans, gevolgd door Adware en Downloaders.

Het gehele rapport is hier te lezen.