Wellicht ook Sandy Bridge voor Macbook Air

Nu alle Macbooks voorzien zijn van de nieuwe Intel Sandy Bridge-processor, kan de Air natuurlijk niet achterblijven. Het gerucht gaat dat de ultraportable in juni een upgrade naar de nieuwe chip kan verwachten.

Vanwege het slanke design van de Air kan er geen 'gewone' laptopprocessor gebruikt worden. De keuze zal waarschijnlijk vallen op de nieuwe zuinige Intel Core i5 2537M. De chip loopt net als de nu gebruikte op een kloksnelheid van 1,4 ghz, maar voegt daar een turbomodus aan toe die hem naar 2,3 ghz kan opvoeren. Deze nieuwe processor moet de dunne Macbook daarmee een stuk sneller maken.

Een nadeel van de Core i5 2537M is echter het energieverbruik. Met 17 watt ligt dit een stuk hoger dan de 10 watt die de huidige processor nodig heeft. Dit kan Apple compenseren met het weglaten van de videochip; die zit bij Sandy Bridge al in de processor ingebakken.

Naast de 1,4 ghz Core i5 produceert Intel ook nog een zuinige Core i7 2657M op 1,6 ghz die wellicht ook in de Air zal verschijnen. Het verbruik van deze processor is ook 17 watt. Het toevoegen van een Thunderbolt-poort zal waarschijnlijk ook tot de upgrade behoren.