Werken op je mobiel: vijf draagbare toetsenborden

Hoewel je steeds meer kunt met mobiele devices, schrijf je nog steeds geen lange teksten op een klein touchscreen. Kleine, draagbare toetsenborden zijn hier een goede oplossing voor, maar deze zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Voor welke kies je dan? We zetten enkele opties op een rij.

ZAGG Pocket Keyboard

Zagg Pocket KeyboardDit toetsenbord heeft een unieke manier van inklappen: horizontaal. Hierdoor komt de vouwlijn tussen twee rijen van toetsen, in plaats van tussen individuele toetsen. Als hij uitgeklapt wordt, gaat het keyboard automatisch aan en bij het inklappen gaat hij weer uit. Bovendien gaat dit keyboard erg lang mee op een volle accu: tot twee jaar. Daarnaast bevat de ZAGG Pocket Keyboard een standaard voor grotere telefoons, al is het niet duidelijk of deze ook geschikt is voor tablets. Het toetsenbord zelf lijkt vrij veel op degene die je op een laptop vindt, waardoor het typen vrij natuurlijk gaat. Het toetsenbord verbindt via bluetooth. De ZAGG Pocket Keyboard is voor $69,99 te koop.

Textblade

Textblade

De Textblade van Waytools is ook een goede optie. Dit keyboard is niet groter dan een kleine meetlat en bestaat uit drie onderdelen. Deze delen kun je magnetisch aan elkaar koppelen om een volwaardig qwerty-toetsenbord te creëren. Het apparaatje weegt slechts 42 gram en heeft een oplaadbare accu. Met een volle batterij gaat het keyboard ongeveer een maand mee, het opladen duurt slechts een uur. De Textblade werkt met Android KitKat en Lollipop, maar ook op iOS 7 en 8. Het toetsenbord is te koop voor 99 dollar.

Microsoft Universal Foldable Keyboard

MicrosoftHet toetsenbord van Microsoft is in tweeën te vouwen en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Het apparaatje heeft afmetingen van 285,1 x 125,3 mm, maar als hij ingeklapt is, is hij slechts 147,6 x 11,5 mm groot. Het toetsenbord werkt met iOS-, Android- en Windows-apparaten en heeft de mogelijkheid om op twee devices tegelijkertijd aangesloten te worden. Bovendien bevat het keyboard alle toetsen die je gewend bent op je toetsenbord, op numlock na. Daarnaast is het apparaat waterbestendig en schokbestendig. Het toetsenbord is binnenkort te koop voor $99,95.

Logitech Keys-To-Go

Keys-To-GoHoewel dit toetsenbord niet op te vouwen is, is hij met 6 mm bijna even dik als de cover van een paperback boek. Daarmee is hij gemakkelijk mee te nemen in een tas, zonder al teveel ruimte in te nemen. Het keyboard bevat mechanische toetsen en is bestendig tegen water en stof, perfect als je hem overal wilt gebruiken. Helaas heeft het toetsenbord geen houder voor een smartphone, waardoor je wel een standaard voor je device nodig hebt. Het keyboard werkt met iOS- en Android-devices. De Logitech Keys-To-Go is te koop voor $69,99.

Lapworks Amigo

LapworksDe Lapworks Amigo is een uitzonderlijk apparaatje. Het toetsenbord is in drieën te vouwen, waardoor deze gemakkelijk in je broekzak past. Als je hem echter uitvouwt, is het een volwaardig 11-inch toetsenbord. Nadeel is wel dat deze op een vlakke ondergrond gebruikt moet worden, aangezien hij anders gemakkelijk inklapt. De Lapworks Amigo werkt met elk device dat bluetooth ondersteunt en is verkrijgbaar voor $159,95.

textblade