Werkgever googelt personeel

Werkgevers googelen hun (toekomstige) werknemers steeds vaker. Ook gebruiken ze soms de sociale netwerken Hyves, myspace of facebook om meer persoonlijke informatie in te winnen.

Steeds meer mensen zijn lid van een sociaal netwerk. Tot voor kort leken er weinig remmingen voor mensen hun persoonlijke informatie op internet te zetten. Langzaam groeit echter het besef dat er ook nadelen kunnen kleven aan het plaatsen van informatie op het world wide web.

Een hobby als lezen of naar de film gaan doet weinig af aan de kwaliteiten op de werkvloer. Echter wanneer een werknemer bijvoorbeeld enkel extreme horrorfilms op zijn favorieten lijstje heeft staan dan kan dit voor een werkgever een reden zijn niet nader kennis te willen maken.

Stellige overtuiging
Juist dit soort informatie wil je misschien liever niet te snel met een werkgever delen. Jij kunt in de stellige overtuiging zijn dat het er niet toe doet voor je functioneren. Maar een werkgever kan hier natuurlijk heel anders over denken.
Werknemers zijn absoluut niet blij met deze tendens, zo bleek uit een onderzoek van een van de grote Nederlandse uitzendbureau's. 

Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan 'kwaad te worden' als zij erachter komen dat hun baas hen heeft gegoogeld. Meer dan vijftig procent noemt het 'onethisch'.

Werknemers nemen zo hun maatregelen: vier op de tien (aankomend) werknemers heeft persoonlijke informatie al van internet verwijderd.

Bron: Jobtrack.nl